Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

Ακαδημαϊκά πυρά για τους θυρωρούς

Διαφωνεί με την ανάθεση της φύλαξης του πανεπιστημίου σε ιδιωτική εταιρία ο υποψήφιος πρύτανης Κώστας Δραΐνας. Το πρυτανικό σχήμα του κ. Δραΐνα σε ανακοίνωσή του επιτίθεται κατά της απερχόμενης πρυτανικής αρχής, με αφορμή όσα ειπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Συγκλήτου.
«Με τη γνωστή τακτική να φέρνει την πανεπιστημιακή κοινότητα προ τετελεσμένων γεγονότων, επικαλούμενος την αδυναμία ανανέωσης των συμβάσεων εισηγήθηκε την ανάθεση της φύλαξης σε ιδιωτική εταιρεία» αναφέρει ο κ. Δραΐνας στην ανακοίνωσή του. Πρόκειται για το θέμα των συμβασιούχων επί δωδεκάμηνο
υπαλλήλων που προσλήφθηκαν ως θυρωροί και φύλακες, κάποιοι όμως εξ αυτών εργάστηκαν σε άλλες υπηρεσίες του ιδρύματος. Η πρόταση της πρυτανικής αρχής δεν πέρασε καθώς πέντε ψήφισαν υπέρ, πέντε κατά και δέκα απείχαν και πήγε προς συζήτηση για τη Σύγκλητο αυτής της Παρασκευής. Ο κ. Δραΐνας δηλώνει τη συμφωνία του με την άποψη των συνδικαλιστικών φορέων των διοικητικών υπαλλήλων και των πανεπιστημιακών καθηγητών και προειδοποιεί ότι «η ανάθεση της φύλαξης του πανεπιστημίου σε ιδιώτες θέτει υπό αμφισβήτηση το άσυλο, μια αδιαπραγμάτευτη ακαδημαϊκή έννοια που κάθε διοίκηση του Πανεπιστημίου πρέπει να προστατεύει και να διαφυλάττει. Επί πλέον, η ανάθεση της φύλαξης του Πανεπιστημίου σε ιδιώτες εγκυμονεί επικίνδυνη αποσταθεροποίηση του πανεπιστημιακού περιβάλλοντος, αλλά και επεκτείνει  την τακτική των ελαστικών μορφών εργασίας που έχουν καταδικαστεί από σύσσωμη την πανεπιστημιακή κοινότητα».
Τέλος, δηλώνει ότι εάν το σχήμα του κερδίσει τις εκλογές, θα ακυρώσει τη σύμβαση ακόμη και αν η απερχόμενη πρυτανεία προχωρήσει στην υπογραφή της. Καλεί δε και τα άλλα δύο ψηφοδέλτια των πρυτανικών εκλογών να πάρουν θέση πάνω στο ζήτημα. Το ψηφοδέλτιο του Τριαντάφυλλου Αλμπάνη έχει πάρει ήδη θέση κατά των αναθέσεων και των εργολαβιών για πανεπιστημιακές λειτουργίες και έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να τις κόψει και να αναθέσει τις λειτουργίες σε μόνιμο προσωπικό του ιδρύματος.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: