Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

ΤΟ ΧΑΠΙ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΖΩΗΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!

Αιωνόβια ζωή υπόσχονται από το 2012 οι επιστήμονες! Σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας, ένα θαυματουργό χάπι, που θα είναι έτοιμο για...
κλινικές δοκιμές σε 2 χρόνια, θα εγγυηθεί ποιότητα ζωής και μετά την ηλικία των 100… Σύμφωνα με τους ειδικούς του Ινστιτούτου Ερευνας της Γήρανσης του Κολεγίου Ιατρικής Αλμπερτ Αϊνστάιν, το χάπι θα μιμείται τα γενετικά οφέλη τριών γονιδίων που μέσω ερευνών ανακαλύφθηκε ότι οδηγούν στη μακροζωία και θα λαμβάνεται προληπτικά από την ηλικία των 40 ή των 50 ετών, όμως θα απευθύνεται σε ήδη υγιή άτομα. Το "θαυματουργό" χάπι αναμένεται να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο θα γερνούν οι άνθρωποι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα αποτελεί πανάκεια ούτε και θα αντιστρέφει την πορεία του χρόνου. Εξάλλου θα έχει, πιθανώς, αποτέλεσμα μόνον αν όποιος το λαμβάνει, φροντίζει ταυτόχρονα τη διατροφή του, τον ύπνο του, τη σωματική του άσκηση και τον έλεγχο του στρες. Ο διευθυντής του ινστιτούτου και επικεφαλής της έρευνας δρ Νιρ Μπαρζιλάι ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε τα τρία "γονίδια της μακροζωίας" στο DΝΑ 500 εβραίων Ασκεναζίμ της Νέας Υόρκης, δηλαδή εβραίων με καταγωγή από την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, με μέσον όρο ηλικίας τα 100 έτη, παρά τον συχνά ανθυγιεινό τρόπο ζωής τους. Μετά την ανάλυση 2 εκατ. γενετικών δεικτών των εθελοντών απομονώθηκαν τρία γονίδια που μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής ακόμη και μετά την ηλικία των 100 ετών: "Σε ποσοστό 30% από αυτούς ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι και άλλο ένα 30% κάπνιζε δύο πακέτα την ημέρα επί περισσότερα από 40 χρόνια. Παρ΄ όλα αυτά, επειδή έφεραν τα "γονίδια της μακροζωίας", είχαν προστατευτεί από τις τραγικές συνέπειες αυτών των συνηθειών", υποστηρίζει ο δρ Μπαρζιλάι.
Δύο από αυτά τα γονίδια προάγουν την παραγωγή της αποκαλούμενης καλής χοληστερόλης, η οποία μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, ενώ το τρίτο προλαμβάνει τον διαβήτη. Επιπλέον, οι μελέτες έδειξαν ότι τα άτομα που διαθέτουν και τα τρία αυτά γονίδια, έχουν 80% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν Αλτσχάιμερ και άλλες θανατηφόρες ασθένειες που συνδέονται με το γήρας. Είναι εκπληκτικό ότι, ενώ το προσδόκιμο ζωής καθορίζεται κατά 80% από τον τρόπο ζωής και κατά 20% από τα γονίδια, στη συγκεκριμένη έρευνα αποδείχτηκε ότι τα γονίδια παίζουν καθοριστικό ρόλο. 
fimotro 
Από το kapistri

Δεν υπάρχουν σχόλια: