Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Απαράδεκτη αδράνεια του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.

391.000 ευρώ δεν έφθασαν ποτέ για έργα 
σε σχολεία της Β. Ηπείρου
Επέστρεψαν στο υπουργείο Εξωτερικών 391.000 ευρώ, που είχαν εγκριθεί για έργα εκσυγχρονισμού επτά μειονοτικών σχολείων στη Βόρειο Ήπειρο, λόγω της αδράνειας του Ελληνικού Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.
Αυτό παραδέχθηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή Ευρυπίδη Στυλιανίδη.Και μετά αναρωτιώνται κάποιοι γιατί τα Ελληνόπαιδα της Βορείου Ηπείρου εγκαταλείπουν τα σχολεία στον τόπο τους, και μάλιστα ομαδικά, κι έρχονται και φοιτούν σε σχολεία της Θεσπρωτίας και των Ιωαννίνων.
Ο Πρωθυπουργός ανέφερε επί του θέματος:

«Όσον αφορά στην αναβάθμιση των υποδομών μειονοτικών σχολείων στην Αλβανία, ενεκρίθη, στις 15.07.08, χρηματοδότηση ύψους 391.000 ευρώ για σχετικές εργασίες σε 7 σχολεία. Η σχετική πίστωση μεταφέρθηκε από το ΥΠΕΞ στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να διατεθεί το ποσό αυτό στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, ως φορέα υλοποίησης του προγράμματος. Στις 13.03.09, το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε εγγράφως από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων την έναρξη του έργου. Δεν εδόθη, όμως, συνέχεια από τον Οργανισμό Σχολικών ΚτΙρίων, με αποτέλεσμα την επιστροφή του κονδυλίου στο ΥΠΕΞ στις 03.12.09. Δεδομένου ότι απαιτείται επαναπροκήρυξη του έργου, το θέμα θα εξετασθεί πλέον βάσει των σημερινών δυνατοτήτων χρηματοδότησης».
Λίγο-πολύ ο κ. Παπανδρέου αφήνει να εννοηθεί ότι τα χρήματα αυτά, που δόθηκαν από την κυβέρνηση της Ν.Δ. τον Ιούλιο του 2008, δεν θα διατεθούν ξανά.
Γι' αυτό ο κ. Στυλιανίδης θέτει δύο ερωτήματα: «Για ποιο λόγο ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων καθυστέρησε την υλοποίηση του έργου παρά τη σχετική εντολή που δόθηκε από το εποπτεύον Υπουργείο Παιδείας με αποτέλεσμα τα έργα να ματαιωθούν; Προτίθεται η νέα πολιτική ηγεσία να επαναπροκηρύξει τα έργα εκσυγχρονισμού των σχολείων της Βορείου Ηπείρου;».


Πηγή Πρωϊνός Λόγος

Από το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: