Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

Δύσκολα τα Μαθηματικά στις πανελλήνιες

Στα μαθήματα της Λογοτεχνίας Κατεύθυνσης και των Μαθηματικών Κατεύθυνσης διαγωνίστηκαν την Τετάρτη (19/05), στις πανελλαδικές εξετάσεις οι απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων και των Ημερησίων ΕΠΑΛ.
Σαφή χαρακτηρίζουν τα θέματα ελληνικής λογοτεχνίας στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι θεωρητικής κατεύθυνσης, οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι  όμως  επισημαίνουν ότι οι ερωτήσεις ήταν περισσότερες από προηγούμενες χρονιές, ενώ οι ασκήσεις απαιτούσαν καλή προετοιμασία. Στη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στο κείμενο του Γιώργου Ιωάννου "Στου Κεμάλ το σπίτι". 
Αυξημένης δυσκολίας ήταν τα θέματα στα Μαθηματικά. Συγκεκριμένα το 3ο και 4ο θέμα
απευθύνονταν σε καλά διαβασμένους μαθητές.
Την Πέμπτη 20 Μαΐου τα εξεταζόμενα μαθήματα για τους μαθητές των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ είναι: Λατινικά (Θεωρητική Κατεύθυνση), Χημεία (Θετική Κατεύθυνση), Ηλεκτρολογία (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).
Ως ώρα έναρξης της εξέτασης ορίζεται η 18:30, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Η διάρκεια εξέτασης  είναι τρεις ώρες.
Όμως στις 20 Μαίου, είναι ημέρα γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ όπου υπάγονται και οι καθηγητές δημοσίων σχολείων. Η ΟΛΜΕ ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας να μετακινήσει την ημερομηνία εξέτασης. Το  υπουργείο απάντησε αρνητικά, καθώς όπως επεσήμανε σε ανακοίνωση του οι ημερομηνίες των πανελλαδικών και των διαδικασιών τους (βαθμολογίες κλπ.) είναι ασφυκτικές.
Ετσι η αγωνία των 830 υποψηφίων για το αν θα δώσουν εξετάσεις, κορυφώνεται... 
Cosmo.gr 
Από το kapistri

Δεν υπάρχουν σχόλια: