Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Παίζοντας με τα παιδιά όλου του κόσμου..

Στα πλαίσια της Προπόνησης Ζωής μια ομάδα εθελοντών έχει αναλάβει το στήσιμο ενός θεατρικού και συγκεκριμένα το έργο είναι “ο μικρός πρίγκιπας”, το οποίο θα παιχτεί από παιδιά Ελλήνων και μεταναστών σε παιδιά Ελλήνων και μεταναστών.
Σκοπός της δράσης αυτής είναι να συμμετέχουν όσο γίνεται περισσότερα παιδιά, να παίξουν, να γελάσουν και να δημιουργήσουν φιλίες μεταξύ τους ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και θρησκείας. Έτσι θα σταματήσει η ξενοφοβία που υπάρχει στις μέρες μας καθώς και η απομόνωση που νιώθουν όλα αυτά τα παιδιά των οποίων οι γονείς επέλεξαν τη χώρα μας για να ζήσουν.Όπως αναφέρουν στο Facebook :
“Έχει δημιουργηθεί ο πυρήνας των ατόμων που θα τρέξουν αυτό το project το οποίο έχουμε αγαπήσει τρελά και καθημερινά δουλεύουμε πυρετώδώς για να φτάσει ακόμη πιο ψηλά και πιο μακριά. Να βγει εκτός Αθηνών και να εξαπλωθεί το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα
Έχουμε ήδη στήσει το πλάνο δράσης και ο σκηνοθέτης Μαρκάκης Γιώργος σε συνεργασία με τον ηθοποιό-κειμενογράφο Κωνσταντίνο Πασσά δουλεύουν και διασκευάζουν το κείμενο. Ο Δημήτρης Παναρετάκης έχει αναλάβει τη μουσική του θετρικού. Η Ελένη Ισχάκη έχει αναλάβει τις επαφές με τους δασκάλους των θεατρικών εργαστηρίων, τους χορηγούς και το συντονισμό όλων των εργασιών. Η Εφη Τσιτσοπούλου έχει αναλάβει τη φωτογράφηση όλης της διαδικασίας πριν και κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του Project. Ο Βαρνάβας Φιλίππου έχει αναλάβει το graph art και ο Σπύρος Χαλικιάς το κείμενο που θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία του φυλλαδίου επικοινωνίας της ιδέας μας.
Προσκαλούμε όποιον θέλει να συμμετέχει στην ομάδα μας και να προσφέρει την ιδέα του, τη βοήθεια του και την έμπνευσή του.” 

Από το ΚΑΛΑ ΝΕΑ
Από το kapistri

Δεν υπάρχουν σχόλια: