Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 30 Μαΐου 2010

"Θα γκρεμιστούν τα όνειρα πoλλών παιδιών"

Σου στέλνω αυτό το μηνυμα για να δημοσιοποιήσω μια κατάσταση που αν είναι αληθινή θα γκρεμίσει τα όνειρα εκατοντάδων παιδιών. Εν συντομία η προκυρηξη για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού από την θέσπιση της βάσης του 10 το 2006 όριζε ότι μισοί θα μπαίνουν με πανελλήνιες και μισοί με απολυτήριο. Φέτος που καταργήθηκε η βάση υπάρχει.η σκέψη η προκυρηξη να διαμορφωθει όπως ήταν πριν το 2006 δηλαδή 90% παννελήνιες και 10% με απολύτηριο. Δεν υπήρχε όμως καμμία ενημέρωση απο τους αρμοδίους με αποτέλεσμα πολλοί που πίστευαν ότι θα μπουν με απολύτηριο να μην κατέθεσαν τα χαρτιά τους ενώ άλλοι να μένουν γενικά εκτός καθώς ειναι 25 χρονών και αν δεν μπουν φέτος δεν θα μπουν ποτέ (όριο ηλικίας). Αυτή η κατάσταση θα έχει σαν αποτέλεσμα να μπουν μέσα άτομα με 4 και 5 και όχι άτομα που έχουν ένα αξιοπρεπές απολυτήριο..."
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: