Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Η Ελληνική Γλώσσα

Η κυρία ΑνναΔιαμαντοπούλου (στο σκίτσο) κλιμακώνει τις προσπάθειες για να μαθαίνουν οι νέοι (καλά) ελληνικά. Μου λένε ότι η υπουργός Παιδείας θα πρωτοστατήσει σε κλειστή Συνάντηση Εργασίας για την Ελληνική Γλώσσα και τη Γλωσσική Αγωγή (την οποία οργανώνει στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 28 και 30 Ιουνίου το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας). Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν 65 έλληνες και ξένοι πανεπιστημιακοί και ειδικοί. Μαθαίνω μάλιστα ότι στην «κλειστή συνάντηση» δεν θα εξεταστεί μόνο το ενδεχόμενο ίδρυσης Εθνικού Συμβουλίου για τη Γλώσσα, αλλά παράλληλα θα οργανωθεί τελετή εξορκισμού των... Greeklish διότι η υπουργός δεν θέλει να αποδεχθεί τα Greeklish ως... φυσική εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας. Η απορία όμως είναι άλλη: Γιατί η συνάντηση είναι «κλειστή»; Προφανώς γιατί η ελληνική γλώσσα βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από την ελληνική οικονομία. 
Από το ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: