Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

«Ψαλίδι» στην αποζημίωση καθηγητών

Μειωμένες θα είναι οι αποζημιώσεις των εκπαιδευτικών που απασχολήθηκαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις (επιτηρητές, βαθμολογητές, μέλη επιτροπών εξετάσεων κ.ά.), όπως προκύπτει από τη σχετική απόφαση που εξέδωσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, για αποζημιώσεις άνω των 400 ευρώ, τα ποσά θα καταβάλλονται σε τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Πάντως, οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ επιμένουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από αυτή την εξέλιξη και τη μείωση των αμοιβών, ως εκ τούτου, προτείνουν στους βαθμολογητές να σταματήσουν τη διόρθωση των γραπτών. Η αμοιβή των επιτηρητών από 17 ευρώ την ημέρα μειώθηκε στα 14, ενώ στις λυκειακές επιτροπές τα μέλη έπαιρναν εφάπαξ 338 ευρώ, ποσό που κατέβηκε στα 270 ευρώ κ.ά.
TA NEA 
Από το kapistri

Δεν υπάρχουν σχόλια: