Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

Σήμερα κρίνεται η βαθμολόγηση των πανελλαδικών

 Το υπουργείο Παιδείας τροποποίησε την υπουργική απόφαση για την πληρωμή των βαθμολογητών των πανελλαδικών εξετάσεων και τώρα μένει να λάβει τις αποφάσεις της η ΟΛΜΕ. Η βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων έχει «παγώσει» προκαλώντας έντονη ανησυχία στους μαθητές, καθώς οι εκπαιδευτικοί απέχουν διαμαρτυρόμενοι για το ύψος των αποζημιώσεων. Το υπουργείο Παιδείας, με ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε ότι τροποποιεί προηγούμενη κοινή απόφαση των υφυπουργών Οικονομικών και Παιδείας και έτσι επιλύεται το ένα από τα δύο αιτήματα των εκπαιδευτικών σχετικά με την πληρωμή εκείνων που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.
«Λύνεται, δηλαδή, το ένα αίτημα της άμεσης καταβολής με Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής (ΧΕΠ)», αναφέρει η ανακοίνωση. Ωστόσο, ανοιχτό παραμένει το θέμα του ύψους των αμοιβών, οι οποίες έχουν μειωθεί ιδιαίτερα για μία κατηγορία από τους εμπλεκόμενους που είναι το επικουρικό προσωπικό. Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς που καταχωρούν τις βαθμολογίες.
Απομένει η αντίδραση της ΟΛΜΕ μετά από αυτή την εξέλιξη. Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας συνεδριάζει σήμερα το πρωί για να καθορίσει τη στάση του, αν δηλαδή θα συνεχίσει την αποχή ή όχι.

Newsit
Από το kapistri

Δεν υπάρχουν σχόλια: