Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

Για ένα Πανεπιστήμιο Αριστείας, Ελευθερίας και Ευθύνης

Εμμανουήλ  Γ. Φραγκούλης
Καθηγητής Βιοχημείας, πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας και Διευθυντής του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης Κλινικής Βιοχημείας - Μοριακής Διαγνωστικής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών από το 2009, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βιοχημικών Εταιρειών (European Biochemical Societies).
Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας (1996-1999), Πρόεδρος Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Πρόεδρος του ΕΚΕΒΕ Αλέξανδρος Φλέμιγκ. Μέλος επί σειρά ετών του Εθνικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Έρευνας. Υπήρξε εθνικός εκπρόσωπος σε μια σειρά διεθνείς συναντήσεις και οργανισμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://sites.google.com/site/emmfragoulis/
Γιάννης Πανούσης

Καθηγητής Εγκληματολογίας στο Τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πρώην Διευθυντής Εργαστηρίου Εγκληματολογικών επιστημών, Πρόεδρος Νομικής Σχολής και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού το 1996, Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθώς επίσης και μέλος της διοικούσης επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έχει διατελέσει ακόμη μέλος του Δ.Σ του ΕΚΚΕ, μέλος της Εθνικής επιτροπής της Ουνέσκο και του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.giannispanousis.gr/


Αντώνης Μακρυδημήτρης

Γεννήθηκε το 1955, σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία του ΙΚΥ στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου, από το οποίο έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα το 1984. Από το 1985 υπηρετεί στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών αρχικά ως ειδικός επιστήμων και από το 1998 ως καθηγητής πρώτης βαθμίδας. Διετέλεσε διευθυντής του Τομέα Διοικητικής Επιστήμης και προΐσταται του Εργαστηρίου Διοικητικών Επιστημών. Το 1992 ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright διετέλεσε επισκέπτης ερευνητής στο πανεπιστήμιο Princeton των ΗΠΑ. Έχει συγγράψει πάνω από 20 βιβλία σχετικά με τη διοίκηση και την διακυβέρνηση, την πολιτική και κοινωνική θεωρία.
          Έχει, επίσης, διατελέσει διευθυντής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, του Εθνικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Διοικητικών Επιστημών και του Επιστημονικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ινστιτούτου Διοικητικών Επιστημών, καθώς και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για θέματα Δημόσιας Διοίκησης. Την περίοδο 2004-2009 υπήρξε Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα Δημόσιας Διοίκησης.


Μιχαήλ Κουτσιλιέρης, MD (Πανεπιστήμιο Αθηνών), Ph.D (McGill Un.)

Καθηγητής Πειραματικής Φυσιολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ (2004-), Δ/ντης Εργαστηρίου Φυσιολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ (2004-). Δντής Τομέα Βασικών Ιατρικών Επιστημών, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ (2004-2006), Μέλος ΔΣ, Ερευνητικού Ινστιτούτου, Αλέξανδρος Φλέμινγκ (2004-2008)
Πρόεδρος, Ελληνικής Εταιρείας Φυσιολογίας (2008-).
Πρόεδρος, Ένωσης Καθηγητών Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών (2009-)

Για περισσότερες πληροφορίες: (http://physiology.med.uoa.gr; Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: mkoutsil@med.uoa.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: