Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010

0 EKAT. EYΡΩ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

Απο ΤΟ ΒΗΜΑ Οnline

 Περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ πρόκειται να διατεθούν, από το υπουργείο Παιδείας για την έρευνα εντός του 2010, ανακοίνωσε η Αννα Διαμαντοπούλου...
Η υπουργός τόνισε ότι ήδη έχουν εγκριθεί περίπου 140 καινοτόμες δράσεις προϋπολογισμού 82 εκατ. ευρώ, ενώ θα «τρέξουν» δράσεις ύψους 320 εκ. στο τέλος 2010. Παρουσιάζοντας τη νέα πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της έρευνας, η υπουργός έθεσε δύο στόχους, οι οποίοι αφορούν στη σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή και τη δημιουργίας ενός αρχιτεκτονικού ιστού των ερευνητικών ινστιτούτων και ερευνητικών κέντρων της χώρας.
Όσον αφορά στην πολιτική προσέγγιση της έρευνας στο υπουργείο Παιδείας, η κυρία Διαμαντοπούλου είπε ότι προωθεί τις συνεργασίες των συμπράξεων μεταξύ πανεπιστημίων ερευνητικών κέντρων και ιδιωτικού τομέα. Τόνισε ότι θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος, στους τομείς της πληροφορικής, της ιατρικής της βιοτεχνολογίας, της αγροτοβιοτεχνολογίας και του περιβάλλοντος με ιδιαίτερη έμφαση στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: