Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010

Δόθηκαν 200 εκατ. ευρώ για ...portals

Οι περισσότερες διαδικτυακές πύλες 
παραμένουν ανενεργές
 Το ό,τι έμεναν ανενεργές τόσες διαδικτυακές πύλες του ελληνικού δημοσίου, το ήξερα από προσωπική εμπειρία. Το ό,τι όμως κόστισαν τόσα πολλά χρήματα, το μαθαίνω σήμερα από σχετικό δημοσίευμα στο Voria.gr. Ούτε ένα ούτε δύο αλλά διακόσια εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν από το ελληνικό δημόσιο προκειμένου να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν διαδικτυακές πύλες, οι οποίες, όμως, στη πλειοψηφία τους παραμένουν ανενεργές.
Τα ποσά που απαιτήθηκαν, δαπανήθηκαν μέσω του προγράμματος της Κοινωνίας της Πληροφορίας και είναι απορίας άξιον αν το ελληνικό δημόσιο είχε όντως ανάγκη δημιουργίας τόσο πολλών portals κι εφόσον κάτι τέτοιο διαπιστώθηκε γιατί δεν έχουν τεθεί όλα σε λειτουργία. Επίσης, απορίας άξιον είναι πόσες από τις συναλλαγές των πολιτών με το κράτος αντικαταστάθηκαν από το ...Διαδίκτυο, από τότε που οι πύλες στήθηκαν και πόσο η ζωή όλων διευκολύνθηκε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: