Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Προσπαθούν να επιβάλουν την «αξιολόγηση»!

Η προώθηση της «αξιολόγησης» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από «επιτροπή εξωτερικών εμπειρογνωμόνων» λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στο ίδρυμα και συγκεκριμένα στο τμήμα του Φυσικού. Πανεπιστημιακοί καθηγητές που διδάσκουν στο εξωτερικό και αποτελούν την παραπάνω επιτροπή διερευνούν το τμήμα στα πλαίσια της διαβόητης «αξιολόγησης» που αποτελεί μοχλό για την ενίσχυση της λειτουργίας των πανεπιστημίων με τα κριτήρια της «ελεύθερης αγοράς».Προκειμένου, μάλιστα, να αποφύγουν τις αντιδράσεις για την εφαρμογή των
αναδιαρθρώσεων - σημαντική πτυχή των οποίων είναι και η «αξιολόγηση» - επιλέχθηκε μέσα στο καλοκαίρι, σε περίοδο εξεταστικής, να επιθεωρήσει η επιτροπή εξωτερικών αξιολογητών το παραπάνω τμήμα. Παρά αυτήν την προσπάθεια όμως, αντιδράσεις εκφράστηκαν: Η προγραμματισμένη για προχτές - μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας - επίσκεψη της επιτροπής αξιολόγησης στο εργαστήριο του Φυσικού δεν έγινε. Οι φοιτητές με πρωτοβουλία του "Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών" συγκεντρώθηκαν για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην «αξιολόγηση» για το πανεπιστήμιο της αγοράς. Καταδεικνύοντας την ανάγκη αγωνιστικής επαγρύπνησης και ετοιμότητας απέναντι στην πολιτική και τους εκπροσώπους της που επιδιώκουν με κάθε μέσο και τρόπο να ενσωματώσουν πιο βαθιά το πανεπιστήμιο στην υπηρεσία του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: