Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010

Έκθεση ψηφιδωτού στο Δίον

Λειτουργεί ήδη από τις 18 Αυγούστου
Από τις 18 Αυγούστου φιλοξενείται στο κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, η 6η έκθεση ψηφιδωτού που φέρνει την αρχαία αυτή τέχνη και πάλι στο προσκήνιο.
Στη φετινή έκθεση πολλοί είναι οι επώνυμοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό με σημαντικές δημιουργίες τους ενώ παράλληλα, στους χώρους του κέντρου φιλοξενούνται και έργα μαθητών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια διδασκαλίας της τέχνης του ψηφιδωτού στο εργαστήρι εκμάθησης του Δίου.

Κατά την φετινή χρονιά οι μαθητές μέσω της ψηφιδογραφίας εξέφρασαν τη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους με το δικό τους προσωπικό τρόπο. Τα χρώματα, οι ιδέες, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι μοναδικά.

Οι μαθητές της σχολής του Δίου μαζί με τη δασκάλα τους Αθανασία Καραγκούνη – Τασίκα δημιούργησαν έργα με τεχνική αρτιότητα και πρωτοτυπία αντλώντας τη θεματολογία τους από την αρχαία και βυζαντινή εποχή.
Ο μέσος χρόνος κατασκευής ενός ψηφιδωτού έργου κυμάνθηκε από μια εβδομάδα μέχρι ένα μήνα ανάλογα με τη δυσκολία αλλά και τη διάθεση του δημιουργού. Άλλωστε, ο χρόνος κατασκευής των ψηφιδωτών ποικίλει.

Το Εργαστήρι εκμάθησης Ψηφιδωτού του Δήμου Δίου, αποτελεί πλέον, ένα σημαντικό πυρήνα ανάδειξης και προώθησης για το ψηφιδωτό. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το καλοκαίρι του 2005 και μέχρι σήμερα έχουν περάσει από τις τάξεις του περίπου τριακόσιοι μαθητές, οι οποίοι γνώρισαν την εικαστική αυτή τεχνική ζωντανεύοντας με αυτόν τον τρόπο, την πανάρχαια ελληνική τέχνη.

H 6η έκθεση ψηφιδωτού πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες: Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, 23510 351000, 23510 351000, 23510 351001, 23510 351001       

ώρες λειτουργίας 9 π.μ.- 2 μ.μ. και 6 μ.μ. – 9 μ.μ. 

Voria.gr 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: