Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 29 Αυγούστου 2010

Εδω ο καλος δημαρχος !

 ΘΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στη χώρα που ζούμε , στην κοινωνία μας , στο κράτος , τα πάντα διέπονται από κάποιους νόμους , από κάποιες αρχές !  Θα έλεγα ότι κουτσά-στραβά υπάρχει , η θα έπρεπε να υπάρχει και μια τάξη σε όλα ..
-Τον παλιάνθρωπο τον βλέπεις ; με 100 χιλιόμετρα την ώρα πάει με το αυτοκίνητο μέσα στην κατοικημένη περιοχή . Όταν πας εσύ ; Άλλο εσύ , εσύ ξέρεις , είσαι καλός …


-Πω,πω τι βρώμα είναι αυτή σε τούτη την πόλη ; γεμάτο σκουπίδια παντού και τα πάρκα ! Ούτε ένα χορτάρι καθαρό δεν βρίσκει ο σκύλος σου για να το κατουρησει…
- Μα  είναι δουλειά αυτή να πληρώνουμε όλους τους αργόμισθους του δημοσίου ;  Άμα θα βγάλει  τη σχολή το παιδί σου όμως , θα τρέχεις στο βουλευτή η στο δήμαρχο να το βολέψει πουθενά ..
-Ναι να εφαρμοστεί ο νόμος ! Αλλά όχι από εσένα , ούτε από εμένα , ούτε από τους άλλους , ούτε από το γείτονα ! Και μένει ο νόμος άνεργος , όπως και τόσοι άλλοι .. , για να συζητάμε μόνο στα καφενεία ότι δεν υπάρχει κράτος και δεν λειτουργεί τίποτε εδώ πέρα , κλπ.κλπ ..
Κατά τον ίδιο τρόπο  κάπως, και στη δημοτικά τεκταινομενα . Όλοι οι πολιτευόμενοι στους δήμους και την αυτοδιοίκηση τρέχουν πίσω από τον αρχηγό του κόμματος τους να τους δώσει την ευλογία και το χρίσμα και να του φιλήσουν το χέρι …και όχι μόνο ..Και ο αρχηγός βγάζει μια απόφαση και λέει αυτός ! Αυτός όμως δεν είσαι εσύ ! Ντροπή του και του αρχηγού , και όλων όσων τον συμβούλευσαν λάθος ! Θα καταποντίσει ο δήμος , θα τρυπήσουν οι σωλήνες του νερού , θα γεμίσουν κατσαρίδες οι πλατείες , άμα δεν είσαι εσύ ο εκλεκτός ! Κοντεύεις να το πιστέψεις κιόλας ότι είσαι πολύ σπουδαίος, μοναδικός υπέροχος ! Βεβαία αυτό σε έκαναν να το πιστέψεις τα ρουσφέτια σου που διορίζεις .. Γιατί σχεδόν ακόμα και τη σύζυγο σου να ρωτήσει κάποιος , έτσι μεταξύ μας , τι γνώμη έχεις για τον σύζυγο δήμαρχο ; Μμμ να σου πω , ούτε σύζυγο βλέπω ..ούτε δήμαρχο ! Το ξαναέγραψα και το πιστεύω : Μην βαυκαλίζετε τον εαυτό σας και πιστεύετε ότι είστε σπουδαίοι  και αναντικατάστατοι Το ότι δεν πηγαίνουν άλλοι καλλίτεροι , η δεν πηγαίνουν καθόλου για δήμαρχοι ,αυτό να σας ανησυχεί ακόμα πιο πολύ και να σας δίνει και έναν τόνο μετριοφροσύνης ! Κανένας δεν εκτιμάει αυτό το δήθεν λειτούργημα επάγγελμα  σας !  Σφηκοφωλιά το θεωρεί , μαγαζάκι λουμπινας και προσωπικής ανέλιξης , και εσάς τους πιο πολλούς  ψωνάρες η λαμογια ! Όπως  και του πολιτικού ,και του δημάρχου τη θέση εσείς την υποβαθμίσατε και την φτάσατε να την θεωρεί ο πολίτης , γραφείο γενικών εξυπηρετήσεων κολλητών !  Να σας το πω και αλλιώς ; Αναγκαίο κακό είστε οι πιο πολλοί  . Πρέπει να υπάρχει κάποιος  στην καρέκλα ,και συνήθως για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους , αυτός ο κάποιος δεν είναι σχεδόν ποτέ ο ικανότερος όλων , αλλά μάλλον ο πιο θρασύς από  όλους τους ματαιόδοξους !  Αφήστε λοιπόν τον πολίτη στα τεράστια προβλήματα του . Σε εποχές μνημονίου και τρόικας ,το ποιος θα είναι δήμαρχος , έχει το ίδιο ενδιαφέρον για εμάς , με το ποιος είναι ταμίας πίσω από ένα γκισέ  μια τράπεζας, η ο υπάλληλος που περνάμε και πληρώνουμε τα διόδια !   Καλά ξεμπερδέματα μεταξύ σας ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: