Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΙ

Δρόμοι για μετά το Λύκειο
Ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης Κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης Σπουδές στο εξωτερικό Ανοιχτό πανεπιστήμιο
ΤΟΥ Χρήστου Κάτσικα xkatsikas@xkatsikas.gr
Οι σπουδές στα ελληνικά Πανεπιστήμια δεν είναι μονόδρομος. Κάθε χρόνο χιλιάδες νέοι και νέες, απόφοιτοι Ενιαίου Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου, οι οποίοι είτε δεν πετυχαίνουν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ- ΤΕΙ (πάνω από 50.000 κάθε χρόνο)  είτε πετυχαίνουν σε σχολή που δεν είναι συμβατή με τα ενδιαφέροντά τους, αναζητούν διεξόδους για εκπαίδευση. Παράλληλα χιλιάδες είναι αυτοί που αναζητούν κάθε χρόνο τέτοια εποχή να αποκτήσουν τεχνική και επαγγελματική εξειδίκευση είτε για να διευκολύνουν την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας και να πετύχουν την επαγγελματική τους ένταξη είτε για να βελτιώσουν τη θέση τους στην παραγωγική διαδικασία στην οποία ήδη συμμετέχουν.
«ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν σήμερα έναν oδηγό για τις ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς με όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι ώστε οι κρίσιμες επιλογές τους για τις σπουδές, και κατ΄ επέκταση για το επάγγελμα, να είναι πιο κοντά στις προσδοκίες και τα όνειρά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: