Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Αύριο η αλλαγή στην πρυτανεία

Αλλαγή σκυτάλης στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων γίνεται αύριο στις 11 το πρωί στην αίθουσα τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς»
 Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της πρυτανικής αρχής αναμένεται να δώσουν το παρών εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Τη σκυτάλη θα παραδώσει ο Γιάννης Γεροθανάσης στον Τριαντάφυλλο Αλμπάνη. Ο κ. Αλμπάνης, καθηγητής Χημείας, επικράτησε στις εκλογές του Μαΐου έναντι του Κώστα Δραΐνα. Ο νέος πρύτανης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956 και ζει στα Γιάννενα από το 1983. Έχειέντονη δημόσια παρουσία εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ ήταν (μέχρι πρόσφατα) και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Φίλιππα Φίλιου στο δήμο Ιωαννιτών. Είναι επίσης πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Αμβρακικού, ενώ όλα αυτά τα χρόνια έχει ασχοληθεί επανειλημμένα με θέματα περιβάλλοντος, όπως με τον ΧΥΤΑ και την αποκατάσταση της χωματερής της Δουρούτης αλλά και τη λίμνη Παμβώτιδα. Τις θέσεις των αντιπρυτάνεων καταλαμβάνουν ο καθηγητής Πληροφορικής Ισαάκ Λαγαρής, ο καθηγητής Ψυχιατρικής Βενετσάνος Μαυρέας και ο καθηγητής Ελληνικής Φιλολογίας Γιώργος Καψάλης. Ο κ. Αλμπάνης και οι αντιπρυτάνεις του έχουν διακηρύξει την ανάγκη εφαρμογής ενός διαφορετικού μοντέλου διοίκησης και λειτουργίας από αυτό που ακολουθούνταν μέχρι σήμερα, με έμφαση στον ακαδημαϊκό χαρακτήρα του πανεπιστημίου.
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: