Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010

Άλλο ένα κατόρθωμα του υπουργείου Παιδείας...

Μετά το παρολίγο τίναγμα στον αέρα της βαθμολόγισης των γραπτών των πανελληνίων, η κα Διαμαντοπούλου και ο εκλεκτός της πολυδιαφημισμένος Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας κος Μητσός εξακολουθούν να μεγαλουργούν.Προκειμένου να υπάρξει ταχεία αξιολόγηση των δράσεων του ΕΣΠΑ στο χώρο της Έρευνας και Τεχνολογίας (δράσεις περίπου 1 δις Ε που αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και φορείς έρευνας, την κινητήρια δηλ. δύναμη της ανάπτυξης) είχαν αναζητήσει αξιολογητές διακεκριμένους έλληνες και ξένους επιστήμονες της Ευρωπαικής Ένωσης με αντάλλαγμα πενιχρές αμοιβές (περίπου 120Ε για αξιολόγηση έργων με μέσο προυπολογισμό 500.000Ε ενώ αντίστοιχες αξιολογήσεις γίνονται στο εξωτερικό με αμοιβές πάνω από 1000Ε ώστε να διασφαλίζεται το αδιάβλητο των διαδικασιών). Λόγω όμως του μνημονίου, τώρα δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν ούτε αυτές τις συμβολικές αμοιβές με αποτέλεσμα να γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι (οι έλληνες το έχουν πάρει απόφαση ότι υπάρχει στάση πληρωμών, με τους ξένους αξιολογητές όμως γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι).
Και σα να μην έφτανε αυτό, από εδώ και πέρα τα παραπάνω έργα των μεγάλων προυπολογισμών θα αξιολογούνται πλέον από αξιολογητές χωρίς καμία αμοιβή. Φανταστείτε λοιπόν ποιά θα είναι η ποιότητα των αξιολογητών και τι συναλλαγές θα γίνονται μεταξύ αξιολογητών και αξιολογούμενων. Πρόκειται για μια απίστευτη υποβάθμιση των διαδικασιών ανάθεσης έργων που όμοια της δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον πολιτισμένο και μη κόσμο.

Ν.Ν. 


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: