Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

Σάλος στη Γερμανία από βιβλίο μέλους της Bundesbank

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία το βιβλίο του μέλους της Βundesbank και πρώην υπουργού Οικονομικών του Βερολίνου Τίλο Σαραζίν για τα σχόλιά του σχετικά με τους Εβραίους και τους μουσουλμάνους μετανάστες.
Το βιβλίο έχει τον τίτλο «Deutschland schafft sich ab» (Η Γερμανία καταργεί τον εαυτό της) και κυκλοφορεί τη Δευτέρα.
Ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβελε και ο υπουργός Αμυνας Καρλ-Τέοντορ Γκούντενμπεργκ δήλωσαν ότι ο Τίλο Σαραζίν βγήκε εκτός ορίων.
«Ολοι οι Εβραίοι έχουν κοινό ένα συγκεκριμένο γονίδιο, οι Βάσκοι έχουν κοινό ένα συγκεκριμένο γονίδιο που τους κάνει διαφορετικούς από τους άλλους», δήλωσε ο Σαραζίν στην εφημερίδα Welt am Sonntag.
Ο Σαραζίν αρνείται ότι ευνοεί τον ρατσισμό. Εχει αντιμετωπίσει δριμύτατη κριτική για τα προσβλητικά του σχόλια για τους μουσουλμάνους μετανάστες και έχει προκαλέσει αντιδράσεις πολλές φορές για τα επικριτικά του σχόλια για τους Τούρκους και τους άραβες που ζουν στη Γερμανία.
«
Δεν υπάρχει χώρος στον πολιτικό διάλογο για σχόλια που ευνοούν τον ρατσισμό ή τον αντισημιτισμό», δήλωσε ο Βέστερβελε.
«Υπάρχουν όρια σε κάθε πρόκληση και το μέλος της διοίκησης της Bundesbank σαφώς ξεπέρασε τα όρια με το λανθασμένο και ανάρμοστο σχόλιό του», πρόσθεσε ο Γκούτενμπεργκ.

Ο Στέφαν Κρέιμερ και ο Μάικλ Φρίντμαν, ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας της Γερμανίας, επίσης επέκριναν τον 65χρονο Σαραζίν, μέλος των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

Σχεδόν τρία εκατομμύρια άνθρωποι τουρκικής καταγωγής και περί τους 280.000 άραβες ζουν στη Γερμανία.

Οι ηγέτες στο SPD έχουν καλέσει τον Σαραζίν να παραιτηθεί από το κόμμα και από την Bundesbank.

Τα σχόλιά του έχουν φέρει σε δύσκολη θέση και τον πρόεδρο της Bundesbank Αξελ Βέμπερ, τον οποίο ορισμένοι Γερμανοί ηγέτες έχουν στηρίξει για διάδοχο του Ζαν-Κλοντ Τρισέ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον επόμενο χρόνο.

Η Bundesbank επιχειρεί να κρατήσει τις αποστάσεις, δηλώνοντας ότι πρόκειται για την προσωπική άποψη του Σαραζίν και δεν συνδέεται με το ρόλο του στην τράπεζα. Η γερμανική κεντρική τράπεζα απαιτεί στοιχεία για «σοβαρό παράπτωμα», για να ζητήσει την αποπομπή του Σαραζίν.

Πέρυσι, η γερμανική κεντρική τράπεζα του αφαίρεσε ορισμένες από τις αρμοδιότητές του. Αν το διοικητικό συμβούλιό της ψήφιζε υπέρ της απομάκρυνσής του, η κίνηση αυτή θα απαιτούσε στη συνέχεια την έγκριση του προέδρου.

Στο βιβλίο του ο Σαραζίν υποστηρίζει ότι οι μουσουλμάνοι υποβαθμίζουν τη γερμανική κοινωνία, παντρεύονται «εισαγόμενες συζύγους» και έχουν κακή συμπεριφορά. Γράφει ότι οι νεαροί μουσουλμάνοι άνδρες είναι επιθετικοί εξαιτίας της σεξουαλικής τους απόγνωσης.
«Δυστυχώς, το μεγάλο δυναμικό για επιθετικότητα σε αυτή την ομάδα είναι εμφανές. Τα αγόρια αραβικής καταγωγής δεν μπορούν να πλησιάσουν τα κορίτσια της ίδιας καταγωγής», συνεχίζει. «Στο τέλος, χρησιμοποιούν τις νεαρές Γερμανίδες της κατώτερης τάξης, που είναι πιο εύκολο να τις κατακτήσουν, και μετά τις περιφρονούν επειδή είναι τόσο εύκολες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: