Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ηλεκτρονικά και σε 10 ημέρες οι μετεγγραφές

Σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Τη νέα διαδικασία μετεγγραφής των φοιτητών εξήγησε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας στην «Κοινωνία Mega».
Όπως ανέφερε, οι φοιτητές θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, όπου θα αναγράφουν και τα δικαιολογητικά που προσκομίζουν και η μετεγγραφή τους θα γίνεται αυτόματα. Στη συνέχεια θα γίνεται έλεγχος των αιτήσεων και των δικαιολογητικών και εφόσον διαπιστωθεί ότι κάποιος φοιτητής έχει επικαλεστεί ψεύτικαστοιχεία, τότε θα διώκεται. Η όλη διαδικασία, σημείωσε η υπουργός, θα διαρκεί μόλις δέκα ημέρες!
Σε ό,τι αφορά στους φοιτητές που θα κάνουν αίτηση για μετεγγραφή σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να δηλώνουν όλες τις ομοειδείς Σχολές που υπάρχουν στην περιοχή όπου θέλουν να μετεγγραφούν και στη συνέχεια θα «μοιράζονται» στις Σχολές και τα Τμήματα ανάλογα με τα μόρια και τις ανάγκες τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: