Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010

Πρώτο κουδούνι τη Δευτέρα σε 15.000 σχολεία όλης της χώρας

Αγιασμός με κενά και λιγότερα χρήματα
 Με τον καθιερωμένο αγιασμό σε όλα τα σχολεία της χώρας και τη διανομή των βιβλίων στους μαθητές ξεκινά σήμερα,  Δευτέρα η νέα σχολική χρονιά. Συνολικά, σε όλη τη χώρα θα ανοίξουν 15.000 σχολεία, με 1.350.000 μαθητές και 160.000 εκπαιδευτικούς.Ως προς τα κενά στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι η κατάσταση είναι «καλή και ελεγχόμενη», αν και θα ανέλθουν σε τουλάχιστον 2.645 κατά το πρώτο κουδούνι.Αν και η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου έχει κάνει λόγο για διάψευση όσων ανέβαζαν το προηγούμενο διάστημα τον αριθμό των κενών σε δυσθεώρητα ύψη, ο τελικός αριθμός θα διαπιστωθεί τη Δευτέρα, οπότε θα φανεί πόσοι εκπαιδευτικοί παρουσιάστηκαν, πόσοι παίρνουν εκπαιδευτικές, αναρρωτικές άδειες κ.λπ.
Το υπουργείο Παιδείας καθησυχάζει για τυχόν «απρόοπτα» με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και υπόσχεται ότι όλες οι κενές θέσεις τελικά θα καλυφθούν, καθώς τις προσεχείς ημέρες θα γίνει και νέα φάση συμπληρωματικών διορισμών αναπληρωτών.
Η υπουργός Παιδείας έχει επίσης επιβεβαιώσει ότικόβονται στο 1/3 τα χρήματα που θα πάρουν εφέτος οι σχολικές επιτροπές για τα λειτουργικά τους έξοδα. Όπου υπάρξουν προβλήματα, θα επιδιωχθεί πρόσθετη χρηματοδότηση σε συνεννόηση με τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: