Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Παραδίδονται 2.500 νέα δωμάτια στους φοιτητές

Στις φοιτητικές εστίες όλης της χώρας
Περίπου 2.500 δωμάτια που είτε κατείχαν φοιτητές για πολλά χρόνια, ή τα υπενοικίαζαν (!) παραδίδονται στους δικαιούχους φοιτητές στις εστίες σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, κατά την επίσκεψή της στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας. Η υπουργός τόνισε ότι τα δωμάτια πλέον θα λαμβάνουν αυτοί οι φοιτητές που τα δικαιούνται και οι οποίοι συμπληρώνουν τα κοινωνικά κριτήρια που απαιτούνται.
Το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας εκπονεί επιχειρησιακό σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα υπάρξει συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ώστε στα κέντρα των πόλεων να λειτουργήσουν ως εστίες ακόμη και διαμερίσματα.
Συγχρόνως, αλλάζει και το καθεστώς σίτισης, αφού από φέτος οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα πλήρους σίτισης (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) με πλήρες μενού. Μέχρι τώρα η παρεχόμενη σίτιση ήταν ένα γεύμα και ένα δείπνο χωρίς δυνατότητα επιλογής.
Στις φοιτητικές-σπουδαστικές εστίες που διαχειρίζεται το ΕΙΝ διαμένουν συνολικά περίπου 8.000 φοιτητές-σπουδαστές. Το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 υπεβλήθησαν 1.854 νέες αιτήσεις πρωτοετών και παλαιών ετών, εκ των οποίων ικανοποιήθηκαν οι 1.844. Για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2010-11 έχουν κατατεθεί 1.458 αιτήσεις παλαιών ετών και αναμένονται οι αιτήσεις των πρωτοετών.

kapistri

Δεν υπάρχουν σχόλια: