Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Κίνδυνος διαγραφής χιλιάδων εκπαιδευτών από το μητρώο Β' του ΕΚΕΠΙΣ

Το μητρώο Β' του ΕΚΕΠΙΣ όπως είναι γνωστό απαρτίζεται από όσους εκπαιδευτές ενηλίκων έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο των 300 ωρών της "Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών" και έχουν περάσει με επιτυχία τη διαδικασία πιστοποίησης.
Αυτό που δεν είναι γνωστό στους περισσότερους εκπαιδευτές ενηλίκων του ΕΚΕΠΙΣ είναι η παράγραφος 9.4.1 του άρθρου 9 στο ΦΕΚ 1593/17-4-2005 (Σύστημα Πιστοποίησης Εκπαιδευτών Ενηλίκων) που προβλέπει την υποχρεωτική ανά 5ετία επικαιροποίηση της διδακτικής εμπειρίας των εκπαιδευτών προκειμένου να παραμείνουν στο μητρώο. Σε διαφορετική περίπτωση προβλέπεται η επαναπαρακολούθηση σεμιναρίου ή και η διαγραφή τους από το μητρώο.
Είναι προφανές ότι η πλειονότητα των εκπαιδευτών ενηλίκων που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο Β' του ΕΚΕΠΙΣ αγνοούν τη συγκεκριμένη ρύθμιση και δεν έχουν ενημερωθεί από κανέναν υπεύθυνο φορέα ούτε καν από τον πλέον αρμόδιο, δηλαδή το ΕΚΕΠΙΣ.
Με δεδομένο ότι η 5ετία από την πρώτη φάση της πιστοποίησης πλησιάζει προς τη λήξη της, είναι προφανής η ανάγκη για επικαιροποίηση των στοιχείων της διδακτικής εμπειρίας των εκπαιδευτών προκειμένου να μη διαγραφούν από το μητρώο.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό ΦΕΚ εδώ

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: