Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

Σχολικά είδη, ο εποχικός γονικός μπελάς

Oι μαθητές στα θρανία και οι γονείς στα... ταμεία. Την προσεχή Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και ήδη στα βιβλιοπωλεία και στα καταστήματα χαρτικών ειδών παρατηρείται ο συνήθης κάθε χρόνο τέτοια εποχή συνωστισμός. Οπως προκύπτει μάλιστα από μια έρευνα αγοράς, το... σχολικό καλάθι μπορεί να γεμίσει με κόστος από 33 ως και 164 ευρώ! Το κόστος της πρώτης ημέρας δε στο
σχολείο ποικίλλει ανάλογα με τη διάθεση και το πορτοφόλι των γονέων, καθώς μόνο για τα απαραίτητα απαιτούνται πολλά ευρώ, αν προσθέσουμε στα είδη αυτά και τα σχολικά βοηθήματα και τα ξενόγλωσσα βιβλία.
Και αν θα περίμενε κάποιος ότι αυτή την εποχή τα βιβλιοπωλεία κάνουν χρυσές δουλειές, απατάται. Καθώς φαίνεται, τα συνοικιακά βιβλιοπωλεία πιέζονται ολοένα και περισσότερο από τον ανταγωνισμό των μεγάλων καταστημάτων, είτε αυτά είναι μεγάλες αλυσίδες χαρτοπωλείων είτε αλυσίδες παιχνιδιών ή ακόμα και σουπερμάρκετ που έχουν εισαγάγει σχολικά είδη και έχουν τη δυνατότητα να πουλάνε τα προϊόντα τους σε καλύτερη τιμή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: