Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

Αλλαγές υπό προϋποθέσεις ζητούν οι πανεπιστημιακοί

Αλλαγές στα ΑΕΙ αλλά υπό προϋποθέσεις ζήτησαν χθες οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας καθηγητών στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας (ΠΟΣΔΕΠ - ΟΣΕΠ ΤΕΙ) κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Σημείωσαν ότι αντιμετωπίζουν θετικά την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε εκτεταμένες αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, υπό την προϋπόθεση ότι θα προηγηθεί ανοιχτή συζήτηση ουσίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων και του υπουργείου Παιδείας.
Για το θέμα των ερευνητικών προγραμμάτων «Θαλής» και «Ηράκλειτος» ύψους 140 εκατ. ευρώ που έχουν εφέτος καθυστερήσει, οι πανεπιστημιακοί επέμειναν στην αντιπρότασή τους να δοθεί παράταση για την υποβολή των προτάσεων ως τις 15 Οκτωβρίου. Αν το υπουργείο δεν αποδεχθεί τις προτάσεις της, η ΠΟΣΔΕΠ θα καλέσει τα μέλη της να μην ανταποκριθούν: Ωστόσο πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας αναφέρουν ότι η παράταση που ζητείται θα δοθεί, αλλά οι περιλήψεις των υπό κατάθεση προτάσεων δεν θα ξεπεράσουν σε καμία περίπτωση τις 2.500 λέξεις- αντί των 8.000 που ζητούν οι καθηγητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: