Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση Α. Διαμαντοπούλου - ωρομισθίων εκπαιδευτικών

Με την Πανελλήνια Ένωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών και το Συντονιστικό Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών, συναντήθηκε η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου. Μετά τη συνάντηση η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε: «Μετά από πρόσκλησή μου είχα συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς, που προσφέρουν χρόνια στην Εκπαίδευση, χωρίς όμως να είναι μόνιμα διορισμένοι. Συζητήσαμε για το πολύ σημαντικό θέμα του κατακερματισμού στο χώρο της Εκπαίδευσης. Θυμίζω ότι στην Εκπαίδευση υπάρχουν 148 ειδικότητες, που απευθύνονται ουσιαστικά σε όλους τους απόφοιτους Πανεπιστημιακών Σχολών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων».

Συνεχίζοντας η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε:
«Συζητήσαμε για το θέμα των διορισμών των αναπληρωτών. Φέτος, πιστοί στην υπόσχεσή μας, διορίσαμε μόνο αναπληρωτές, με πλήρη δικαιώματα τόσο ως προς την αμοιβή, όσο και ως προς τα ασφαλιστικά και τα δικαιώματα αδειών τους.
Αναφερθήκαμε και στο σύνολο των ειδικοτήτων και ιδιαίτερα στους διορισμούς που έγιναν φέτος για πρώτη χρονιά και αφορούν νέους επιστήμονες, τα εικαστικά, τη μουσική και το θεατρικό παιχνίδι.
Επίσης, αναφερθήκαμε στην Ειδική Αγωγή και ενημέρωσα ότι φέτος έχουμε προκήρυξη διαγωνισμού ΑΣΕΠ για πρώτη φορά, για τις ειδικότητες της Ειδικής Αγωγής, καθώς και αυξημένη χρηματοδότηση του θεσμού της παράλληλης στήριξης, που είναι πολύ σημαντικός για τις οικογένειες που έχουν παιδιά με ιδιαίτερα προβλήματα».
Πηγή: AΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια: