Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

Διαμαντοπούλου: "Το πανεπιστήμιο δεν είναι οίκος κανενός"

 Απαντήσεις στην κριτική που δέχθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις αλλαγές που ανακοίνωσε στα πανεπιστήμια έδωσε η Υπουργός Παιδείας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΛΤΕΡ και στον Νικο Χατζηνικολάου."Το πανεπιστήμιο δεν είναι οίκος κανενός" και κάλεσε όσους αντιδρούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι το τέλος του χρόνου όπου θα υπάρξει διαβούλευση για τις αλλαγές στηνν τριτοβάθμια εκπαίδευση. 
Τόνισε ότι σε αρκετά τμήματα και παρά το γεγονός ότι είχε καταργηθεί η βάση του 10 δεν συμπληρώθηκαν οι θέσεις και για αυτό τον λόγο  όπως είπε η Άννα Διαμαντοπούλου "Θα γίνουν συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων" τονίζοντας όμως ότι αυτές θα γίνουν με ακαδημαϊκά και όχι οικονομικά κριτήρια. 
Όσον αφορά την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων για την παιδεία, η Υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά : "Στο θέμα της χρηματοδότησης, η Ελλάδα είναι 5η ανάμεσα στα 27 κράτη-μέλη. Στο θέμα όμως της απόδοσης, η Ελλάδα είναι 24η. Αυτο σήμαίνει ότι κάτι πάει λάθος και τα χρήματα δεν αποδίδουν" και δήλωσε ότι για όλους αυτούς τους λόγους, οι αλλαγές που προωθούνται είναι απαραίτητες.
Η Άννα Διαμαντοπούλου υποστήριξε πως μεγάλο μέρος της ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση στα Πανεπιστήμια φέρουν τα κόμματα και οι φοιτητικές παρατάξεις που εδρεύουν μέσα στα Ιδρύματα.
RealNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: