Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ζητείται από τα κόμματα συναίνεση για τα ΑΕΙ

 
Διακομματική επιτροπή συγκροτεί το υπουργείο Παιδείας για να συντονίσει τον διάλογο που ξεκίνησε για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας.
Ηδη η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου (φωτογραφία) έστειλε χθες επιστολή στους αρχηγούς των

πολιτικών κομμάτων, ζητώντας τους να συμμετάσχουν στη σύσταση της επιτροπής. Επιστολή στάλθηκε στους προέδρους των κομμάτων ΠαΣοΚ, Νέα Δημοκρατία, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, στη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, στην Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πρασίνων και στο νεοσύστατο κόμμα του κ. Φ. Κουβέλη Δημοκρατική Αριστερά. Οι πολιτικοί αρχηγοίπροσκαλούνται να ορίσουν, μέσα σε 10 ημέρες, τον εκπρόσωπο του κόμματός τους, καθώς και τον αναπληρωτή του (μέλη του Εθνικού ή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην Εθνική Διακομματική Επιτροπή για την Παιδεία, η οποία και θα λειτουργήσει καθ΄ όλη τη διάρκεια της βουλευτικής περιόδου. «Η κυβέρνηση με αίσθημα ευθύνης προωθεί ένα συνολικό πρόγραμμα αναβάθμισης της Παιδείας, με έμφαση και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που αποτελεί το κορυφαίο επίπεδο παρεχόμενης εκπαίδευσης» τονίζει στην επιστολή της η κυρία Διαμαντοπούλου. Και προσθέτει: «Στόχος μας είναι, μετά από ευρύ, ενδελεχή και ουσιαστικό διάλογο, πάνω σε συγκεκριμένες απόψεις και προτάσεις, να καταλήξουμε σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση ευρύτατης δυνατής αποδοχής, που θα ανοίξει νέους δρόμους για τριτοβάθμια εκπαίδευση ποιοτική, καινοτόμο και ικανή να εγγυάται σπουδές με αξία για τις νέες γενιές της πατρίδας μας. Είναι προφανές ότι η συμβολή όλων των κομμάτων σε αυτή τη διαδικασία είναι καθοριστική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: