Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

Κλείνουν άλλα πέντε κολέγια – Στο στόχαστρο τώρα και ιδιωτικά ΙΕΚ

 Άλλα πέντε κολέγια κλείνει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Παιδείας για παραπλανητικές διαφημίσεις και λειτουργία χωρίς άδεια, ενώ στο «στόχαστρο» μπαίνουν τώρα και ιδιωτικά ΙΕΚ.
«Στόχος είναι να διαφυλαχτεί με κάθε τρόπο η εφαρμογή του νόμου» ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Συνολικά, γύρω στους 5.000 σπουδαστές κολεγίων που λειτουργούν χωρίς άδεια βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον αέρα, καθώς έχουν πληρώσει τα δίδακτρα και περίμεναν να ξεκινήσουν σύντομα τα μαθήματα.
 Οι παραβάσεις είναι τριών ειδών και αφορούν: τα κολέγια τα οποία αγνόησαν τον νόμο που ψηφίστηκε και δεν έλαβαν ποτέ άδεια λειτουργίας, εκείνα που υπέβαλαν τα χαρτιά τους για να λάβουν άδεια και την πήραν για συγκεκριμένες ειδικότητες αλλά διαφημίζονται και για άλλες για τις οποίες δεν έχουν αδειοδοτηθεί και, τέλος, τα κολέγια που εξακολουθούν να διαφημίζονται ως πανεπιστήμια.
 Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Δ. Σπυράκος, όλοι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ξέρουν ότι στην άδεια κάθε νέου Κέντρου Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης που ιδρύεται «θα αναγράφεται αναλυτικά και κάθε ειδικότητα για την οποία του έχει χορηγηθεί άδεια. Επομένως, ανατρέχοντας στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και του ΕΚΕΠΙΣ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν ακριβώς κάθε ΚΕΜΕ για ποιες ειδικότητες έχει άδεια λειτουργίας» κατέληξε. Όποιος πολίτης θεωρεί ότι έχει πέσει θύμα εξαπάτησης μπορεί όμως να επικοινωνεί με τη Γραμματεία και στη γραμμή καταγγελιών 1520.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: