Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ο καθηγητής Αλέξης Λυκουργιώτης πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας

Με τριετή θητεία
Ο καθηγητής του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών και πρώην πρύτανης του ίδιου Πανεπιστημίου Αλέξης Λυκουργιώτης ορίσθηκε την Τρίτη για τριετή θητεία, νέος Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), ύστερα από διατύπωση γνώμης από τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι πρόκειται για έναν διακεκριμένο επιστήμονα ο οποίος έχει βαθιά γνώση των προβλημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η υπουργός σημείωσε ακόμη ότι «το ΕΣΥΠ, στο οποίο συμμετέχουν επίσης φορείς της Παιδείας, κοινωνικοί φορείς και διακεκριμένοι παιδαγωγοί μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο δημόσιο διάλογο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».
Από την πλευρά του ο νέος Πρόεδρος του ΕΣΥΠ, ανέφερε: «Έχω πεισθεί ότι χρειάζονται σημαντικές αλλαγές στην Παιδεία και οι συνθήκες είναι ώριμες για αυτό. Πρέπει να καταλήξουμε σε ένα συνεκτικό νομοθετικό κείμενο που να ενσωματώνει όλες τις εξελίξεις. Ο μόνος τρόπος για να υπάρξουν πτυχία με αντίκρισμα είναι να έχουμε σπουδές με ποιότητα». 

Από ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: