Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΑΘΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΑΛΗΘΕΙΕΣ
-Οι σχολικές μονάδες άνοιξαν στις 13 του Σεπτέμβρη.
-Οι εκπαιδευτικοί υπήρχαν.
-Οι διορισμοί αναπληρωτών πραγματοποιήθηκαν.
-Οι βαρύγδουπες δηλώσεις για μια χρονιά που όλα κυλούν τέλεια, πραγματοποιήθηκαν.-Τα ΝΕΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!! είναι μια πραγματικότητα!!!
-Είναι όλοι μια καλή, ευτυχισμένη παρέα. Κανείς δεν ομιλεί. Ολα είναι περήφημα. Πρώτα ο μαθητής!!!
ΜΥΘΟΙ
-Τρέχει η τρίτη εβδομάδα σχολικών μαθημάτων και δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα οι ειδικότητες. Τα ολοήμερα υπολειτουργούν.
-Δεν ξεκίνησαν ακόμη τα ωρολόγια προγράμματα στα ΝΕΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
-Δεν ξεκίνησε ακόμη η δεύτερη ξένη γλώσσα (Γαλλικά, Γερμανικά) στα πρωινά τμήματα.
-Περισσεύουν εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δεν κάνουν ούτε μία διδακτική ώρα και περιφέρονται ασκόπως στους δρόμους της πόλης ή κάθονται στα σπίτια τους!!!
-Εχουν χαθεί εκατοντάδες διδακτικές ώρες.
-Σε ορισμένες σχολικές μονάδες ο αριθμός των εκπαιδευτικών είναι μεγαλύτερος και δεν πραγματοποιούν όλοι το υποχρεωτικό τους ωράριο!!!
Ας απαντήσει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και οι τοπικοί παράγοντες της εκπαίδευσης γιατί όλα αυτά? Ποιος ευθύνεται; Γιατί αυτό το χάλι;Τι έχει να μας πει το συνδικάτο? Μήπως έχουν κάτι να μας πουν οι εκπρόσωποι του κλάδου των εκπαιδευτικών ή σφυρίζουν αδιάφορα παίζοντας το επικοινωνιακό παιχνιδάκι της Αννούλας του μνημονίου;Μήπως δεν αποτυπώνουμε την αλήθεια;Μια βόλτα στα σχολεία του νομού θα δείξει την πραγματική εικόνα που είναι λυπηρή. Δυστυχώς όλοι όσοι ευθύνονται πρέπει να χαρακτηριστούν επιεικώς ακατάλληλοι και επικίνδυνοι για τη λειτουργία της δημόσιας εκπαίδευσης των παιδιών του Ελληνικού λαού.

Ένας αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: