Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Κατάληψη σε τουλάχιστον 100 σχολεία! - Υπ. Παιδείας: "Κάνετε καταλήψεις; Θα κάνετε σχολείο και το Σάββατο και τις αργίες!"

Η κατάσταση αντί να εκτονώνεται, όπως εκτιμούσε μέχρι χθές το  Υπουργείο Παιδείας, κλιμακώνεται.  Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να σκληρύνει την στάση του. Η υπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου μέσω της ΝΕΤ 105,8 μίλησε για "στημένα κέντρα που υποκινούν τις καταλήψεις""Οι ώρες που χάνονται θα αναπληρωθούν ακόμα και αν χρειαστεί να γινουν μαθήματα το Σάββατο τις αργίες ή να κοπούν οι πενθήμερες εκδρομές".
ενώ διαβεβαίωσε  πως το Υπουργείο θα επιβάλει το νόμο ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία. Σε ότι αφορά στις χαμένες σχολικές ώρες η υπουργός επεσήμανε ότι
Κάνουν κατάληψη ζητώντας πάρκινγκ και καπνιστήρια
Και όμως έγινε και αυτό. Σε σχολείο της Αθήνας οι μαθητές αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη επειδή δεν έχουν χώρο στάθμευσης για τα .... "παπάκια" τους.
Οι μαθητές του 6ου Επαγγελματικού Λυκείου Αθηνών ζητούν και τη δημιουργία καπνιστηρίου ενώ δηλώνουν πως δεν θα υποχωρήσουν αν το κυλικείο δεν ρίξει τις τιμές.
Οι μαθητές καταγγέλλουν πως υπάρχουν και  ελλείψεις σε σχολικά βιβλία ωστόσο όπως βλέπετε και στην φωτογραφία πρώτο στη λίστα είναι το αίτημα για χώρο στάθμευσης.
Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: