Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010

Αρχαιολόγοι εντόπισαν τμήμα γιγαντιαίου αγάλματος

Του φαραώ Αμενχοτέπ Γ΄ στο Λούξορ
 Σημαντική ανακάλυψη αποτελεί η ανασκαφή ενός τμήματος αγάλματος, ηλικίας άνω των 3000 ετών, που ανήκε στο φαραώ Αμενχοτέπ Γ΄, τον παππού του Τουταγχαμών.Το άγαλμα βρέθηκε κοντά στη βόρεια είσοδο του ναού του Αμενχοτέπ Γ΄ και παρουσιάζει το βασιλιά καθισμένο στο θρόνο του μαζί με τον Άμμωνα, έναν από τους σημαντικότερους θεούς της αιγυπτιακής μυθολογίας.
Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως ένα τμήμα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο, Χάουας.
Το τμήμα αυτό του αγάλματος έχει ύψος 1,3 μέτρα και πλάτος 95 εκατοστά. Όπως είπε ο γενικός γραμματέας του ανωτάτου συμβουλίου αρχαιοτήτων, Ζάχι Χάουας, είναι εκπληχτικό αφού διακρίνονται πολύ καθαρά όλες οι λεπτομέρειες του προσώπου του φαραώ.
Πρόκειται για το επάνω μισό τμήμα ενός αγάλματος από κόκκινο γρανίτη που πιστεύεται ότι θα πρέπει να έφτανε συνολικά τα 3 μέτρα. Τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί πολλά αγάλματα από κόκκινο γρανίτη στον ταφικό ναό του Αμενχοτέπ Γ΄ στο Κομ αλ-Χιτάν, στη δυτική όχθη του Λούξορ, στη νότια Αίγυπτο.
Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: