Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Ανήλικοι διέρρηξαν σχολεία και στη Λάρισα

του Μανώλη Bάια στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Τρία κυλικεία σχολείων στην περιοχή της Λάρισας, αλλά και τα σταθμευμένα αυτοκίνητα είχαν γίνει στόχος της «άγουρης» συμμορίας διαρρηκτών που αποτελούνταν από δύο ανήλικα αγόρια και ένα οριακά ενήλικο! Η εξιχνίαση των διαρρήξεων οδήγησε τους τρεις νεαρούς ενώπιον της δικαιοσύνης με βαριές κατηγορίες για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος.      Οι τρείς νεαροί -δύο 16χρονοι και ένας 18χρονος- συνελήφθησαν από άνδρες της Ασφάλειας Λάρισας μέσα στο σταθμευμένο αυτοκίνητο του αδελφού του ενός, όπου είχαν συγκεντρωθεί για να μοιράσουν την λεία τους από τις κλοπές! Λίγα λεπτά νωρίτερα, είχαν εισβάλει στο κυλικείο του 7ου Λυκείου της πόλης και είχαν αρπάξει τρόφιμα αξίας 20 ευρώ και 100 ευρώ που βρήκαν στην ταμειακή μηχανή. Ακόμη, είχαν παραβιάσει ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και είχαν κλέψει DVD και δύο οθόνες υπολογιστή.
     Στην  προανάκριση οι ανήλικοι ομολόγησαν ότι είχαν διαρρήξει και άλλα δύο κυλικεία, στο 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο και είχαν κλέψει από το πρώτο 250 ευρώ και εμπορεύματα αξίας 500 ευρώ και από το άλλο 40 ευρώ σε κέρματα! Στην κατοχή τους βρέθηκαν 264 ευρώ σε κέρματα και το κλεμμένο DVD του αυτοκινήτου. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να εξακριβώσουν αν η τριμελής σπείρα κρύβεται πίσω και από τις διαρρήξεις σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: