Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

«Παράθυρο» για το μισθολογικό των εκπαιδευτικών άφησε η υφυπουργός Παιδείας

«Το ενιαίο μισθολόγιο έχει στόχο την άρση αδικιών. Πρέπει να αρθεί η μισθολογική αδικία που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί εντός του δημοσιοϋπαλληλικού σώματος», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, μετά τη συνάντηση που είχε με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.
Όπως ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές συζήτησαν "την εκπαιδευτική αμοιβή και την αδικία που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί εντός του δημοσιοϋπαλληλικού σώματος, οι οποίοι αμείβονται λιγότερο, ενώ έχουν και περισσότερες ευθύνες και περισσότερα προσόντα από πολλούς συναδέλφους τους δημοσίους υπαλλήλους. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η αδικία πρέπει να αρθεί".
Παράλληλα η Εύη Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι εργάζονται στα 800 ολοήμερα σχολεία – αλλά και σε άλλα σχολεία – και πληρώνονται από το ΕΣΠΑ έχουν τα ίδια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και βεβαίως την ίδια προσμέτρηση της προϋπηρεσίας τους με τους άλλους αναπληρωτές.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: