Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

«Σηµάδια αποχριστιανοποίησης» βρίσκει η εκκλησία στα εγχειρίδια

«Τα βιβλία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος εκδίδονται από το υπουργείο Παιδείας και την ευθύνη τους έχει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο». Έτσι απάντησε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στην χθεσινή παρέμβαση της Εκκλησίας για τα σχολικά βιβλία
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας αποφασίστηκε η επιτροπή της Εκκλησίας για θέματα Παιδείας να μελετήσει τα σχολικά βιβλία. Στη συνέχεια, θα συντάξει πόρισμα το οποίο θα σταλεί στην Ιερά Σύνοδο και ακολούθως αυτή θα αποφασίσει για τις επαφές µε το υπουργείο Παιδείας.
Ιεράρχες ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει «σημάδια αποχριστιανοποίησης» στα εγχειρίδια, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση!
Θεωρούν επίσης την “αποχριστιανοποίηση των βιβλίων”  ως μία από τις αιτίες της ηθικής και πνευµατικής κρίσης που διέρχεται η χώρα.
Φυσικά να μην ξεχνάμε ότι μέχρι σήμερα η εκκλησία στάθηκε ουσιαστικά στο πλευρό των μνημονιακών δυνάμεων ενώ ο Αρχιεπίσκοπος συμμετείχε μέχρι σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για να στηρίξει τον κ. Παπανδρέου
Από το: http://www.antinews.gr/?p=65066

Δεν υπάρχουν σχόλια: