Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Λύση για τις μετεγγραφές υποσχέθηκε ο υφυπουργός Παιδείας

Για χρηματοδότηση των ΤΕΙ με τρία εκατ. ευρώ 
έκανε λόγο ο Γ. Πανάρετος
Τρία εκατομμύρια ευρώ επιπλέον για την κάλυψη των αναγκών των πρόσθετων φοιτητών υποσχέθηκε ότι θα δώσει στα ΤΕΙ Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος. Νωρίτερα, οι πρόεδροι των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά Δημήτρης Νίνος και Λάζαρος Βρυζίδης διεμήνυσαν ότι η υποχρηματοδότηση των ΤΕΙ δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση των μετεγγραφών.
Ο υφυπουργός αναγνώρισε ότι στα κεντρικά ΤΕΙ της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, υπάρχει πρόβλημα, γιατί με τις μετεγγραφές αυξάνεται υπερβολικά ο αριθμός των φοιτητών.
Όπως είπε η υπουργός Παιδείας έχει υπογράψει ήδη το σχετικό αίτημα προς το υπουργείο οικονομικών για την παροχή της πρόσθετης χρηματοδότησης.
"Θέλω να τονίσω ότι οι μετεγγραφές είναι μια κοινωνική παροχή και γίνονται για να βοηθήσουν οικογένειες και παιδιά που έχουν δυσκολίες, ιδιαίτερα αυτή την εποχή. Θέλω να παρακαλέσω και τις διοικήσεις των ΤΕΙ να βοηθήσουν – σε αυτή τη δύσκολη περίοδο – και τα παιδιά και την πολιτεία, σε αυτή την κοινωνική προσπάθεια", πρόσθεσε.
Ο Γιάννης Πανάρετος ανέφερε ότι τα χρήματα προς τα ΤΕΙ θα εκταμιευθούν πολύ σύντομα. "Έχω σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών για να δούμε τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, σε σχέση με τις χρηματοδοτήσεις.", δήλωσε. 
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: