Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Εγκύκλιος του υπ. Παιδείας για τις καταλήψεις

Το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για την απώλεια διδακτικών ωρών σε περιπτώσεις καταλήψεων, υπενθυμίζει με εγκύκλιο που απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες , στα σχολεία η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Στην εγκύκλιο περιλαμβάνονται, επίσης, και οδηγίες προς τους διευθυντές.
Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, σημαντικός είναι και ο ρόλος του Διευθυντή Εκπαίδευσης του Προϊσταμένου Γραφείου Εκπαίδευσης και του Περιφερειακού Διευθυντή, αλλά και των εκπαιδευτικών σε κάθε σχολείο.
Η κα Χριστοφιλοπούλου προτρέπει να γίνεται εξαντλητικός διάλογος με τα 15μελη συμβούλια και τις μαθητικές κοινότητες, ενώ καλεί για την ενεργοποίηση των σχολικών συμβουλίων, στα οποία εκπροσωπούνται μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου μπορούν να συζητηθούν όλα τα προβλήματα και οι τρόποι επίλυσής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: