Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

Τις προτάσεις για το νέο νόμο πλαίσιο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ παρουσιάζει η υπουργός Παιδείας

Σύνοδος και «Αντισύνοδος» στο Ρέθυμνο
Τις προτάσεις για τις αλλαγές στο νόμο πλαίσιο παρουσιάζει το Σάββατο η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, στη σύνοδο των πρυτάνεων στο Ρέθυμνο.
Την πρόθεσή της να μη συμμετάσχει στη Σύνοδο εξέφρασε η Πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.
Όπως τονίζει, οι μεταρρυθμιστικές εξαγγελίες της κυβέρνησης έχουν ως στόχο να πλήξουν το δημόσιο χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, να συρρικνώσουν την κρατική επιχορήγηση και να προλειάνουν το έδαφος για τα ιδιωτικά ΑΕΙ.
Φοιτητές, σπουδαστές και καθηγητές ΔΕΠ από Σχολές όλης της χώρας υποδέχονται με μια «Αντισύνοδο», τη σύνοδο των πρυτάνεων και εναντιώνονται στις αλλαγές που προωθεί με νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το υπουργείο Παιδείας.
Το Σάββατο, με κάλεσμα και προς την κοινωνία του Ρεθύμνου οι φοιτητικές παρατάξεις και οι σύλλογοι καθηγητών οργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας και για το λόγο αυτό έχουν αναπτυχθεί στην πόλη του Ρεθύμνου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ αυστηρά μέτρα φρούρησης εφαρμόζονται στο ξενοδοχείο, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: