Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις σχολείων

 Προειδοποιεί για δρομολόγηση ποινικών διαδικασιών η Εισαγγελίας Πρωτοδικών ΘεσσαλονίκηςΈγγραφο προς τις δύο διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Θεσσαλονίκης, διαβίβασε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, με αφορμή τις συνεχιζόμενες καταλήψεις γυμνασίων και λυκείων στην περιοχή.
«Οι διευθυντές των σχολείων και οι καθηγητές οφείλουν να παρέμβουν συμβουλευτικά προς τους μαθητές, ώστε αυτοί να αντιληφθούν ότι η συμπεριφορά τους αυτή (κατάληψη σχολικών συγκροτημάτων και διακοπή της λειτουργίας των σχολείων) συνιστά αξιόποινη πράξη», αναφέρει το έγγραφο που έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα.
Ταυτόχρονα, καλεί τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να ενημερώσουν τους γονείς των καταληψιών ότι σε περίπτωση που παραλείπουν να αποτρέψουν τα παιδιά τους από την διάπραξη των παραπάνω αξιόποινων πράξεων τελούν την αυτεπαγγέλτως διωκόμενη πράξη της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.
Ο κ. Μπακέλας ζητά από τους δύο διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να ενημερώσουν όλους τους διευθυντές, καθηγητές και προέδρους συλλόγων γονέων του νομού Θεσσαλονίκης, «ώστε να μην απαιτηθεί η δρομολόγηση ποινικών διαδικασιών για την επίλυση του προβλήματος».
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων ανέρχεται σε 33. Τα ξημερώματα εξωσχολικοί μετέβησαν σε δύο υπό κατάληψη σχολεία που συστεγάζονται στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, προκαλώντας φθορές σε καρέκλες και σε υαλοπίνακες της κεντρικής εισόδου.
Όπως έγινε γνωστό, μέσα στο σχολικό συγκρότημα βρισκόταν πέντε μαθητές. Μάλιστα, ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή πρώτων βοηθειών λόγω ταχυκαρδίας, χωρίς να έχει τραυματιστεί.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: