Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

Μάθηµα και το Σάββατο για τους καταληψίες

ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΙ «οι ώρες που χάνονται θα αναπληρωθούν ακόµα και αν χρειαστεί να γίνουν µαθήµατα το Σάββατο, τις αργίες ή να κοπούν οι πενθήµερες εκδροµές», απηύθυνε χθες στους µαθητές που πραγµατοποιούν καταλήψεις η υφυπουργός Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ η κ. Χριστοφιλοπούλου χαρακτήρισε τις καταλήψεις υποκινούµενες από «στηµένα κέντρα» και πρόσθεσε πως το υπουργείο θα επιβάλει τον νόµο έτσι ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία.
Σηµειώνεται ότι υπό κατάληψη βρίσκονται περίπου 100 σχολεία σε όλη τη χώρα. Σε αρκετά απ’ αυτά πάντως οι µαθητές διατυπώνουν αιτήµατα όχι µόνο για ελλείψεις υλικών αλλά ακόµη και για χώρους πάρκινγκ και καπνιστήρια. Τις τελευταίες ήµερες το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας – που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ – καλούσε τους µαθητές να συµµετάσχουν και στο σηµερινό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: