Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Προβλήματα στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών καταγγέλλει η ΟΛΜΕ

 Σοβαρά προβλήματα προκαλούνται στην επιμόρφωση, ειδικά στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, καταγγέλλει με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, και την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου, το Δ.Σ.της ΟΛΜΕ. «Δεν τηρήθηκε ούτε η στοιχειώδης παράμετρος», επισημαίνει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, «ώστε η εισαγωγική επιμόρφωση να ολοκληρώνεται πριν από την έναρξη του διδακτικού έτους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, όπως και στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Επιπλέον, οι επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να υποβάλλονται σε έξοδα διαμονής και μετακίνησης χωρίς να προβλέπεται επίσης πρόσθετη (υπερωριακή) αμοιβή.
Από την άλλη πλευρά, οι επιμορφωτές παραμένουν απλήρωτοι από το 2008, ενώ δεν έχουν καταβληθεί τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης των επιμορφούμενων συναδέλφων.
Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που μετακινήθηκαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση περιορίζεται σε 16 ώρες και πραγματοποιείται (σε ορισμένες ειδικότητες) εκτός ωραρίου εργασίας, χωρίς και εδώ πρόβλεψη για υπερωριακή αμοιβή».
Οι καθηγητές ζητούν:

  • Να καλυφθούν αμέσως από το υπουργείο όλα τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής εκτός έδρας των εκπαιδευτικών που επιμορφώνονται και όχι να καλυφθούν από τους ίδιους με την προοπτική να τα λάβουν στο μέλλον.
  • Να προβλεφθεί σε κάθε περίπτωση επιμόρφωσης εκτός ωραρίου εργασίας αμοιβή για τους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς.
  • Να πληρωθούν άμεσα όλες οι οφειλόμενες αμοιβές και αποζημιώσεις σε επιμορφωτές και επιμορφούμενους από τα προηγούμενα χρόνια.
Και καταλήγουν: «Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει ούτε νομικά ούτε ηθικά τους εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν επιμόρφωση με δικά τους έξοδα και εκτός ωραρίου εργασίας».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: