Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Στην αυλή του γερμανικού σχολείου είναι υποχρεωτικά τα Γερμανικά

Μεγάλη συζήτηση για την ενσωμάτωση 
των ξένων μαθητών
Ο Γραμματέας του Κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP)είναι κατηγορηματικός:Στις αυλές των (γερμανικών) σχολείων, οι μαθητές πρέπει να μιλούν ΜΟΝΟ Γερμανικά. Ένα αίτημα που επανέρχεται, αφού τέτοιου είδους συζητήσεις έχουν γίνει πολλές κατά το παρελθόν και δυστυχώς δεν είχαμε κανένα αποτέλεσμα. Ο Γραμματέας επιμένει σε αυτή την άποψη, ενώ ο πρόεδρος του βαυαρικού κόμματος, Χορστ Σεεχόφερ επανέρχεται δριμύτερος: Για να πετύχει καλύτερα η ενσωμάτωση πρέπει να υπάρχει ελεγχόμενη σύνθεση των μαθησιακών τμημάτων. Σε πολλά σχολεία σήμερα οι γερμανοί μαθητές αποτελούν τη μειοψηφία. Τι ενσωμάτωση μπορεί να γίνει κάτω από τέτοιες συνθήκες; Δε βοηθούνται οι μαθητές στη διαδικασία της γλωσσικής τους ενσωμάτωσης όταν μιλούν Γερμανικά μόνο κατά τη διάρκεια του μαθήματος, αλλά να θεσπιστεί υποχρέωση χρήσης της γλώσσας και στην αυλή του σχολείου. Κάτι τέτοιο απαιτούν και οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους εκπροσώπους των μαθητών (γονείς και κηδεμόνες). Η αποξένωση και γκετοποίηση των αλλοδαπών μαθητών σε ξεχωριστά σχολεία δε βοηθά στην ενσωμάτωσή τους.

Επανέρχεται η συζήτηση της δεκαετίας του ογδόντα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: