Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

Η Άννα φέρνει τεχνολογία στην Ελλάδα

Η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου βρίσκεται από χθες στη Σίλικον Βάλεϊ για να συμβάλει στη μεταφορά τεχνογνωσίας από την Καλιφόρνια στην Ελλάδα. Η υπουργός Παιδείας θα συναντήσει κορυφαίους ερευνητές, χρηματοδότες και επιστήμονες, αν και δεν πιστεύω ότι όλοι αυτοί βρίσκονται σε διένεξη μεταξύ τους για το ποιος θα καταφθάσει πρώτος να ανοίξει επιχειρήσεις συνδεδεμένες με τα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ...
Συγκεκριμένα, μου λένε ότι ένας από τους στόχους του ταξιδιού είναι να πείσει η Αννα 55 Ελληνες που διαπρέπουν στην Κοιλάδα της Σιλικόνης να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Ελλάδα! Στο πλαίσιο αυτό λαμβάνει χώρα σήμερα ειδική κλειστή εκδήλωση προσηλυτισμού, σαν κι αυτές που οργανώνονται από τους επικεφαλής αιρέσεων.
Προεξοφλώ ότι η εκδήλωση θα έχει τεράστια επιτυχία, ιδίως αν οι 55 ακούσουν από την Αννα για το νέο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Ερευνας και Τεχνολογίας με το οποίο προσφέρονται κίνητρα για την επιστροφή τους στα κορυφαία ελληνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα. 
Από το ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ

1 σχόλιο:

Χρηστίδης Αλέξανδρος είπε...

Όλα αυτά είναι χαζομάρες για τα μάτια του κόσμου, και για να κερδίσει τις θετικές εντυπώσεις.
Πώς είναι δυνατόν να φέρνει νέες τεχνολογίες και να πετάει ΕΝΤΕΛΩΣ το μάθημα της Πληροφορικής από την Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ.
Η απόδειξη είναι το σχέδιο εκπαίδευσης που διέρρευσε για το ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ.
Απλά όλοι στον υπουργικό κύκλο είναι μάλλον φιλόλογοι.....