Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Αυξάνει ραγδαία η ξενοφοβία στη Γερμανία

Μια νέα έρευνα για τους ακροδεξιούς στη Γερμανία έδειξε καταπληκτικά και ανησυχητικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, που διενήργησε το ινστιτούτο  Φρίντριχ-΄Εμπερτ, οι ορολογίες  "αντιδημοκρατικό" και άλλες τέτοιες παρόμοιες που δείχνουν την αντίθεση στην ύπαρξη και συγκατοίκηση με αλλοδαπούς στη Γερμανία, γίνονται αποδεκτές από το κοινό, ενώ παλιότερα θεωρούνταν "αμαρτία" και "απαγορευμένες" να ακουστούν στις επίσημες συνομιλίες μεταξύ των Γερμανών. Ταυτόχρονα με την οικονομική κρίση και τις περικοπές ορισμένων κοινωνικών προνομίων, οι Γερμανοί, ακόμα κι εκείνοι που δεν θα σκεφτόταν ποτέ να εκφέρουν κάτι εναντίον των αλλοδαπών "συμπολιτών" τους όλο και περισσότερο γίνονται αποκαλυπτικοί και ρίχνουν όλες τις αιτίες της μιζέριας στις υπάρχουσες και συχνά αυξανόμενες μάζες αλλοδαπών. Έτσι, σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό των Γερμανών που εκστομίζει με ευκολία  φράσεις όπως "οι αλλοδαποί ήρθαν να καταστρέψουν το κοινωνικό μας κράτος" ή ότι "οι πολλοί ξένοι είναι υπεύθυνοι που η Γερμανία θα καταστραφεί και θα εξαφανιστεί", ξεπερνά το τριάντα στα εκατό.  Επιπλέον ο ένας στους τέσσερις επιθυμεί να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα που θα μπορεί να εκφράσει τις επιθυμίες, τις ανησυχίες και τις σκέψεις  της πλειοψηφίας και να ενώσει την πλατιά γερμανική κοινωνία. Αυτό ακούγεται λίγο επικίνδυνο, αν σκεφτεί κανείς ότι κάπως έτσι ξεκίνησε και η ιστορία στις αρχές της δεκαετίας του τριάντα. Γεγονός είναι ότι σήμερα κανείς δεν ντρέπεται πλέον να πει, έξω από τα δόντια, ότι "δεν επιθυμεί"κι άλλους αλλοδαπούς στη Γερμανία
Πληροφορίες από το Ν24.


Δεν υπάρχουν σχόλια: