Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Πρόβλημα στο ΤΕΙ Ηπείρου από την αναστολή των προσλήψεων

80 θέσεις διδασκόντων θα μείνουν κενές 
Πρόβλημα λειτουργίας μπορεί να αντιμετωπίσει το ΤΕΙ Ηπείρου, μετά την αναστολή προσλήψεων, όπως ορίζεται σε σχετική εγκύκλιο που απέστειλε ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος. Έτσι υπάρχει, ουσιαστικά, πρόβλημα εκπαίδευσης των φοιτητών. Στην εγκύκλιο του κ. Πανάρετου τονίζεται ότι «λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα οικονομική κατάσταση της χώρας σε συνδυασμό με τις προβλέψεις του μνημονίου του ΔΝΤ, αναστέλλεται η διαδικασία προκήρυξης των θέσεων του τετραετούς προγραμματισμού, όσων μένουν κενές από παραίτηση ή συνταξιοδότηση, είτε βρίσκονται στα δύο πρώτα στάδια έγκρισης προκήρυξης».
Από το ΤΕΙ Ηπείρου μιλούν για «ακρωτηριασμό και συρρίκνωση του ιδρύματος. Έγιναν προσλήψεις στις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης και εξαιρέθηκαν τα ΤΕΙ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικού προσωπικού που βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης πλήρωσης θέσεων -περίπου 80- οι οποίες εξαιτίας της εγκυκλίου αναστέλλονται».
Το θέμα αυτό θα απασχολήσει την έκτακτη Σύνοδο Προέδρων που θα διεξαχθεί αύριο, Τετάρτη. Αν δεν αυξηθούν τα κονδύλια προς το ΤΕΙ Ηπείρου και δεν προσληφθεί νέο προσωπικό, τότε θα κινδυνεύσει η ομαλή λειτουργία του.  Είναι χαρακτηριστικό ότι οφείλονται χρήματα προς διάφορες κατηγορίες εργαζομένων.

Πηγή: proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: