Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

Δε συμμετέχει στην Επιτροπή για την Παιδεία το ΚΚΕ

Επιστολή της Αλέκας Παπαρήγα στην Άννα Διαμαντοπούλου

Δε θα συμμετάσχει στην Εθνική Διακομματική Επιτροπή για την Παιδεία το ΚΚΕ σύμφωνα με απαντητική επιστολή της γγ Αλέκας Παπαρήγα στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει καταθέσει και δημόσια τις θέσεις του για μια Παιδεία που θα υπηρετεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού και όχι του κεφαλαίου. Υπενθυμίζουμε, προστίθεται στην επιστολή, ότι πολλές φορές τις αναπτύξαμε στην Βουλή σε συζητήσεις που προκάλεσε το ΚΚΕ, και ήταν μάλιστα το κεντρικό θέμα της τελευταίας προ ημερησίας διάταξης συζήτησης που έγινε με πρωτοβουλία του κόμματος σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.
Η κ. Παπαρήγα τονίζει στην επιστολή της ότι η διαβούλευση έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση: "Έρχεται σαν συνέχεια των αντιδραστικών αλλαγών στο σχολείο, στο πλαίσιο μιας ενιαίας στρατηγικής που έχει στο στόχαστρο ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο χαρακτήρα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Να αφαιρέσει και τα τελευταία εμπόδια ώστε να ρυθμίζουν οι επιχειρήσεις τη διοίκηση, τη δομή και το περιεχόμενο της Ανώτατης Εκπαίδευσης".
Για τους λόγους αυτούς, καταλήγει στην επιστολή της η κ. Παπαρήγα, σας ενημερώνουμε ότι το ΚΚΕ δεν θα συμμετάσχει στην "Εθνική Διακομματική Επιτροπή για την Παιδεία" και θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις για να ανοίξει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, ώστε η Παιδεία να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: