Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

Επίκαιρη συζήτηση στη γερμανική κοινωνία η ενσωμάτωση των αλλοδαπών

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν περιορισμό των 
αλλοδαπών στα σχολεία
Εξαιτίας της μεγάλης συζήτησης που αποκορυφώθηκε τελευταία στη γερμανική κοινωνία ότι εκδηλώνεται παντού  "ξενοφοβία", οι εκπαιδευτικοί από διάφορους τύπους σχολείων συμφωνούν ότι οι αλλοδαποί μαθητές δεν πρέπει να σχηματίζουν την πλειοψηφία στη σύνθεση των μαθησιακών τμημάτων. Όλοι οι ασχολούμενοι με την εκπαίδευση συμφωνούν ότι υπάρχει "μεγάλη ανάγκη συζήτησης". Ο Σύλλογος γερμανών φιλολόγων, το συνδικαλιστικό όργανο των γυμνασιακών δασκάλων, απαιτεί από την κυβέρνηση να δράσει έγκαιρα, πριν καταντήσει και η Γερμανία σαν τη Γαλλία, όπου κυνηγούνται οι δάσκαλοι και τυρανούνται οι μαθητές ως υπαίτιοι ξενοφοβίας. Ένα πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών και των Γονέων και Κηδεμόνων είναι να μη σχηματίζονται γκέτο αλλοδαπών σε διάφορα σχολεία, αλλά η κατανομή των μαθητών να είναι κατευθυνόμενη. Από την πλευρά των υπουργείων παιδείας ζήτησαν να μην αντιδράσουν εν θερμώ οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και κηδεμόνες, αλλά σε συνεργασία με τους σχολικούς φορείς και με λογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: