Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

Αυτη η καταληψη ειναι σκετη καταθλιψη !

 Γράφει ο:  Θόδωρος Γαλανόπουλος
Το καλοκαίρι έφυγε το φθινόπωρο ήρθε. Ήρθε μαζί με το σχολείο! Και το σχολείο μαζί με τις καταλήψεις ! Τι είναι η κατάληψη; Σχεδόν ταυτόσημο της κατάθλιψης. Στενοχώρια , απογοήτευση, μιζέρια . Δεν έβγαλες  γκόμενα όλο το καλοκαίρι  όσα beach party και αν γύρισες; δεν πήρες καμιά αιχμάλωτη όσα μπαράκια και αν πέρασες ; Οπότε νιώθεις ότι δεν κατάφερες τίποτε! Όσο και να γκαζώνεις με το μηχανάκι, όσες σούζες και να κάνεις δε σε πρόσεξε καμιά! Κάτι πρέπει να κάνεις για να σε προσέξουν! Όποτε η τελευταία περίπτωση ανάδειξης του αντρικού εγωισμού σου είναι η κατάληψη. Θα βρεις άλλους δυο τρεις που δεν έχουν άλλα ενδιαφέροντα μαθητικά η ψηφιακής διασκέδασης, και θα πιάσεις τις πόρτες σχολείου!  Έτσι κι αλλιώς κανένας δεν σε ενοχλεί! Το σχολείο παραδίδεται αμαχητί σε δυο-τρεις λεβέντες αρκεί να πουν τη μαγική λέξη "σουσάμι άνοιξε", δηλαδή κατάληψη! Όλοι συμφωνούν, μαθητές και καθηγητές! Οι μαθητές θέλουν να χάσουν μαθήματα χωρίς απουσίες και οι καθηγητές θέλουν να πάνε για τα ιδιαίτερα τους  και να πληρώνονται από το δημόσιο!   Επίσης κάποια κόμματα θέλουν να δείξουν ότι έχουν οπαδούς αντάρτες που πολεμάνε της εξουσία  και την οποιαδήποτε κυβέρνηση . Και στήνουν ένα μικρό μηχανισμό με γραπτά μηνύματα σε μαθητές που τους καλούν να πολεμήσουν το σχολείο , για λόγους που αυτά δεν καταλαβαίνουν … Οπότε κατάληψη! Συναινούν οι πάντες! Ακόμα και τα σαντουιτσαδικα  και τα ιντερνετ καφέ.  Πολύ χαρά θα κάνουν και οι προμηθευτές του δημοσίου που θα πουλήσουν αρκετές εκατοντάδες θρανία και καρέκλες που θα σπάσουν οι επαναστάτες  χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν, με το δικαιολογητικό ότι μπήκαν κάτι εξωσχολικοί και τα έσπασαν …Μπα! μάλλον εξωγηινοι θα ήταν που δεν τους άρεσε η Ελληνική παιδεία…
 Όλα είναι όμορφα και δημοκρατικά και παλικαρίσια! Μόνο μια ερώτηση! Ρε παλικάρια μου, έχετε  κάνει ποτέ κατάληψη σε κανένα φροντιστήριό σας; Είναι τόσο τέλεια εκεί, και μόνο το σχολείο το δημόσιο  πάσχει; Τι γίνεται;  Απλά στην Ελλάδα είναι γνωστό, ότι όσα δεν πληρώνουμε  άμεσα και ακριβά, δεν τα εκτιμάμε! ( Τουλάχιστον μέχρι τώρα ). Και το δημόσιο σχολείο το πληρώνουμε όλος ο Ελληνικός λαό, αλλά, ο νεαρός με το μυαλό που διαθέτει καταλαβαίνει μόνο τα χρήματα που δίνει ο γονιός του στα φροντιστήρια! Και εκεί αν τολμήσει να κάνει κάτι θα τηλεφωνήσει  ο φροντιστής στον γονέα του , και όταν γυρίσει σπίτι , μαύρο φίδι που τον έφαγε ! Αγαπητοί μου ,οι δημοκρατικές κατακτήσεις είναι σίγουρα σημάδι ανόδου της κοινωνίας μας! Αλλά δεν έχουν ουδεμια σχέση με τις ψευτοκαταληψεις, οπού μια ομάδα συνήθως αποτυχημένων και μονίμως απόντων από το σχολείο μαθητών καταλαμβάνει και καταστρέφει μια πανάκριβη περιουσία τους  Ελληνικού λαού! Σίγουρα ο πολίτης και το κράτος έχει αλλού τα μάτια του γυρισμένα αυτόν τον καιρό! Αλλά θα έπρεπε, γονείς, δάσκαλοι, δικαιοσύνη και κυβέρνηση να ρίξουν και μια ματιά στα ντουβάρια των σχολείων που ταλαιπωρούνται και λεηλατούνται από κάτι άλλα ντουβάρια! 
 Από το kapistri

Δεν υπάρχουν σχόλια: