Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

"Ένα καινούργιο ζωάκι", δωρεάν παιδικό ebook από τις Εκδόσεις Ψυχογιός για iPad και iPhone

Οι Εκδόσεις Ψυχογιός από σήμερα μπήκαν στο iTunes και πρέπει να είναι ο πρώτος ελληνικός εκδοτικός οίκος που κατάφερε να μπει. Δίνουν το πρώτο τους ebook με τη μορφή δωρεάν εφαρμογής. Πρόκειται για το εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο "Ένα καινούργιο ζωάκι" της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σε τυπωμένη έκδοση το 2008 (6,67 €). Απευθύνεται σε παιδιά τουλάχιστον 4 ετών. Το ebook είναι πολύχρωμο, διαδραστικό, τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά ("A New Pet") μέσα στην ίδια εφαρμογή και υπάρχει ηχογραφημένη αφήγηση του περιεχομένου του και στις δύο γλώσσες. Οι Εκδόσεις Ψυχογιός το περιγράφουν ως "κινούμενο διαδραστικό παραμύθι" και δίνουν "εικοσιτετράωρη υποστήριξη μέσα από το mail των εκδόσεων".

Το ebook είναι διαθέσιμο για iPhone, iPod touch και iPad, απαιτεί iOS 3.2 ή νεότερο και καταλαμβάνει 53.2 MB.


Η
υπόθεσή του σύμφωνα με την περιγραφή της εφαρμογής έχει ως εξής:
Ο Μάγκας είναι ένα ευτυχισμένο σκυλάκι που έχει συνηθίσει να το κανακεύουν. Ξαφνικά εμφανίζεται στο σπίτι ένα καινούριο ζωάκι και...σημασία δεν του δίνουν πια. Μόνο το καινούριο ζωάκι πάνε βόλτα μέσα σε ένα κρεβατάκι με ρόδες. Ο Μάγκας θυμώνει κι αποφασίζει να το δαγκώσει κι αποφασίζει να λάβει δράση...


Δεν υπάρχουν σχόλια: